Home Nieuws Interactief escapespel over behandeling LWI en UWI

1 oktober 2024

Interactief escapespel over behandeling LWI en UWI

tijdens FTO in verpleeghuizen

 

 

Op 24 september organiseerde het A-team van de ZZG Zorggroep – bestaande uit Mariëlle van Loosbroek, specialist ouderengeneeskunde, Evelien Lutke-Schipholt, apotheker CWZ en Dewi van de Vegt, arts-microbioloog CWZ en Dicoon – een interactief FTO over juist gebruik van antibiotica.


Alle specialisten ouderengeneeskunde speelden in kleine groepen fanatiek het escapespel over de behandeling van luchtweginfecties (LWI) en urineweginfecties (UWI). Marwi Bos, specialist ouderengeneeskunde bij Zinzia en RCT-lid van GAIN sloot aan. Zij hielp waar nodig mee met het vinden van de juiste antwoorden, omdat zij het spel eerder binnen haar zorggroep had gespeeld. Nadat het spel gespeeld was volgde een korte nabespreking door Dewi. Ook werd stilgestaan bij de huidige behandelprotocollen die op regionaal niveau zijn opgesteld. Hieruit kwam naar voren dat de eerste keus antibiotica bij luchtweginfecties de komende tijd extra gemonitord wordt.

Lijkt het jou interessant om samen met de apotheker en een arts-microbioloog uit ons netwerk dit FTO te organiseren? Mail dan naar een van onderstaande mailadressen:

Dewi van de Vegt (arts-microbioloog CWZ en Dicoon), d.vandervegt@cwz.nl
Ellen Mascini (arts-microbioloog Rijnstate en Dicoon), emascini@rijnstate.nl
Bent Postma (arts-microbioloog Rijnstate en Dicoon), BPostma@rijnstate.nl


Je kunt ook altijd contact opnemen met het programmabureau van Zorgnetwerk GAIN via secretariaat@zorgnetwerk-gain.nl

 

Meer informatie over het escapespel en de bijbehorende werkmaterialen vind je op:

FTO-escapespel en werkmaterialen